Najava 2. Festivala zavičajnosti srednjih škola Istarske županije

Zavičajna nastava

Poštovane kolegice i kolege! članovi Radne skupine za implementaciju Zavičajne nastave u srednjim školama Istarske Županije – Regione Istriana donijeli su zaključke o načinu predstavljanja projekata.
A. Završno predstavljanje  projekata svih uključenih srednjih škola bit će 27. travnja 2018. od  10,00 do 15 sati  u sportskoj dvorani Sportskog centra „Franko Mileta“ u Labinu. Domaćin ovogodišnjeg drugog  festivala zavičajnosti je Srednja škola Mate Blažina Labin.
B. Informacije o načinu predstavljanja projekata:
1. Svaka škola imat će na raspolaganju dva stola koji će činiti prezentacijski pult u dvorani. Svaki stol je dimenzija: 280 x 120 cm. Sve ostalo što vam je potrebno trebate ponijeti sa sobom. U privitku ćete dobiti tlocrt dvorane i smještaj prezentacijskih stolova sa pripadajućim brojevima.
2. Postavljanje izložbe i uređivanje predviđeno je za petak, 27. travnja od 8,30 do 10,00 sati, neposredno prije početka Drugog Festivala zavičajnosti.
3. Škole moraju isti dan raspremiti svoje štandove, nakon završetka programa Festivala.
4. U prvom djelu Festivala predložen je obilazak zavičajnih štandova. Obilazak štandova ujedno je i glavni dio prezentacije projekata. Ove godine predstavit će se 19 srednjih škola. A nakon toga svaka uključena škola moći će usmeno / do 5 minuta / izložiti svoj projekt te se preporučuje da to izlaganje održe učenici bilo u obliku skeča, prezentacije, video uratka, recitacije ili kako ste već planirali. Predstavljanje će biti prema utvrđenom rasporedu u dvorani. Za predstavljanje će biti omogućen laptop, projektor, prezentacijsko platno i Internet.
5. Učenici i nastavnici koji sudjeluju u prezentaciji programa dobit će marendu.
6. Molimo Vas da Prijavnice za sudjelovanje na završnoj prezentaciji dostavite na mail rosemary.radesic-fachin@istra-istria.hr  do 23. travnja  2018.
7. U vremenu od 14,00 do 15,00 sati moguće je i posjetiti „Pjacal“ – zaštićeni rudarski kompleks industrijske kulturne baštine uz stručno vodstvo te posjet školskoj knjižnici i izložbi „Žene koje su obilježile…“. U slučaju da ste zainteresirani za razgled molimo vas da nam  se javite radi lakše organizacije.
8. Na kraju festivala obavezni ste ispuniti i evaluacijski listić te je predviđena i jedna zajednička fotografija.
Molimo Vas da se za bilo kakvo pitanje ili moguću nejasnoću obratite gospodinu Noelu Šuranu / 091 1400 468 ili noel.suran@istra-istria.hr /.
Također možete najavu Drugog Festivala zavičajnosti, mogućnost dolaska, parkinga i tehničkih uvjeta i samog programa Festivala pogledati na stranicama Srednje škole Mate Blažina Labin http://www.ssmb.hr/561/zavicajna-nastava
Povratak na novosti