Predškolski odgoj

Novosti i događanja vezani uz realizaciju projekta Zavičajne nastave u Istri

PREDŠKOLSKI ODGOJ
Izvješće sa 2. modula edukacije i Instruktivnog danu za vrtiće održanog 15.02.2024 u Puli
Objavljeno: 16.02.2024.
Drugi modul edukacije projekta implementacije zavičajnosti u kurikulum predškolskih ustanova Istarske Županije održane u četvrtak, 15.veljače 2024. u 17.00 sati. u Dječjem vrtiću "Mali svijet" u Puli.

Bilo je prisutno 45 sudionika iz 22 predškolske ustanova koje su se ove pedagoške godine uključile u zavičajni projekt "Istra u očima djece- tradicija iz naših ruku"
Nakon pozdravnih riječi pedagoga Petre Jureša i odgajateljice Azre Glavić dječjeg vrtića "Mali svijet" Pula, održan je 2.modul edukacije prema zacrtanim temama:

1.Istraživačko učenje i dokumentiranje u umreženoj zajednici 
Predavač: prof.dr.sc. Lidija Vujičić, Učiteljski fakultet Sveučilišta u Rijeci, Centar za istraživanje djetinjstva
Prezentiranje dokumentirane situacije iz odgojne skupine, prema zadatku sa 1.modula prikazalo je 23 odgajatelja uključenih u edukaciju, putem video filmova i fotografija.

2.Video i foto dokumentiranje u projektu
Predavač: Ida Skoko, mag.arta

Na edukaciji e prisustvovalo 45 odgajatelja Istarske Županije te članice Radne skupine Karmen Uljanić, Doris Velan i Azra Glavić.
Predavači su zajedno sa  prisutnim odgajateljima nakon refleksije prikazane video i foto dokumentacije i stručnih savjeta supervizorice projekta prof. Lidije  Vujičić i stručnjaka za multimediju Ide Skoko, dogovorili nove zadatke u projektu koje će raditi u skupinama do 3. modula edukacije koji će biti u travnju  i  radionica montiranja filmova koje slijede u mjesecu ožujku.
 

Kontaktirajte nas

Imate dodatnih pitanja ili Vam je potrebna pomoć? Želite surađivati sa nama?