Izložba "Klasični Rim u Puli" kao nulti korak u projektu Zavičajne nastave

Zavičajna nastava

Danas je u muzejsko galerijskom prostoru C8 otvorena izložba dječjih radova na temu „Klasični Rim u Puli“ koju su zajedno kroz projekt organizirali DV-SI Rin Tin Tin i Arheološki muzej Istre. Na otvorenju su ispred Grada Pule prisustvovali zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović te pročelnica UO za kulturu Jasmina Nina Kamber.

Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre izrazio je veliko zadovoljstvo na suradnji s vrtićem RTT na ovako značajnom projektu koji kod djece potiče svjesnost bogatstva kulturne baštine te je nadodao da se nada daljnjem nastavku uspješne suradnje.

U ime DV-SI „ Rin Tin Tin“ ravnateljica Tamara Brussich kazala je kako sinergija i dobra volja svih sudionika projekta rezultira upravo ovako lijepom izložbom i katalogom kao dodatkom koji opisuje cijeli tijek nastanka izložbe te kroz umjetnost, povijest i arhitekturu nastoji djeci približiti naš grad.

Ova izložba, između ostalog, simbolizira službeni početak provođenja integriranog programa Zavičajne nastave u Istarskoj županiji, odnosno kako je istarski župan Valter Flego kazao nulti korak u projektu implementacije Zavičajne nastave u vrtiće te potom i škole. „Bitno je da se djeca upoznaju sa poviješću i vrijednostima našega kraja“ naglasio je Flego te je uputio veliko hvala svima koji sa velikom motivacijom i stalnim angažmanom rade na ovom projektu.

Radovi su nastali tijekom travnja i svibnja u Likovnom ateljeu DV-SI „ Rin Tin Tin“ uz stručno vodstvo odgojiteljice Sare Pancun i arheologinje Giulie Codacci Terlević te su potom bili izloženi u Zagrebu u Klovićevim dvorima.
Povratak na novosti