Istra u očima djece - Dijete u prošlosti/ L'Istria negli occhi dei bambini - Il bambino nel passato

Zavičajna nastava

PREZENTACIJA PROJEKTA ZAVIČAJNE  NASTAVE / PROGRAMMA DI PRESENTAZIONE DEL PROGRAMMA STORIA DEL TERRITORIO STRUČNI SKUP

„ISTRA U OČIMA DJECE – DIJETE U PROŠLOSTI“/CONVEGNO „ISTRIA NEGLI OCCHI DEI BAMBINI – IL BAMBINO NEL PASSATO“

Buzet, 20. svibnja 2016. godine / Pinguente, 20 maggio 2016

U Buzetu, 20. svibnja 2016. održan je županijski stručni skup pod nazivom „Istra u očima djece – dijete u prošlosti / Istria negli occhi dei bambini“ na kojem su odgojitelji iz gotovo svih predškolskih ustanova Istarske  županije- Regione Istriana, prezentirali svoje projekte.

U samom projektu Institucionalizacije zavičajne nastave u Istarskoj županiji, sudjelovalo je dvadesetak vrtića iz čitave Istre, a u Buzetu su svoje projekte prezentirale slijedeće predškolske ustanove: Dječji vrtić i jaslice "Neven" Rovinj, Dječji vrtić "Rapčići" Žminj, Dječji vrtić "Duga" Umag, Dječji vrtić "Tići" Vrsar, TDV-GII "Naridola" Rovinj, DV-SI "Petar Pan" Vodnjan, Dječji vrtić Olga Ban Pazin, DV-SI "Paperino" Poreč - Parenzo, Dječji vrtić i jaslice "Radost" Poreč, Dječji vrtić "Grdelin" Buzet, Dječji vrtić Medulin, DV-SI "Rin Tin Tin" Pula, Dječji vrtić Pula, Dječji vrtić "Girotondo" Umag, Dječji vrtić "Tičići" Novigrad.

Program je započeo u 9 sati otvaranjem stručnog skupa: podizanjem zastave, kulturno - umjetničkim programom djece domaćina, DV „Grdelin“ te pozdravnim govorima: ravnateljice  DV „Grdelin“ iz Buzeta, gđe. Silvane Pavletić, zatim zamjenice gradonačelnika Grada Buzeta, gđe. Ane Pernić i na kraju župana Istarske Županije, mr.sc. Valtera Flega. Nakon prigodnog programa otvaranja u zgradi zavičajnog muzeja u Buzetu, odgojitelji, ravnatelji i pedagozi nastavili su u radno,  prezentirajući svoje projekata u kojima su prikazali sve one aktivnosti koje su čitavu godinu provodili u svojim ustanovama.

Nakon prezentacija projekata, uslijedila je diskusija u kojoj su odgojitelji, ravnatelji i pedagozi napravili evaluaciju projektnog dana. Drugi dio manifestacije odnosio se na turnir u pljočkanju djece predškolskih ustanova Istarske županije - Regione Istriana, u kojem su prvo mjesto osvojila djeca iz DV „NEVEN“ iz Rovinja, na drugo mjesto plasirali su se djeca iz DV „Rapčići“ iz Žminja, a treće mjesto pripalo je DV „ Tići“ iz Vrsara. Domaćini su organizirali za djecu, roditelje i odgojitelje, razgledavanje radionica i starih zanata u starogradskoj jezgri Buzeta.
Program je završio zajedničkim ručkom u osnovnoj školi u kojem su se počastili svi sudionici skupa i 1. turnira u pljočkanju djece predškolskog uzrasta Istarske županije – Regione Istriana. Buzet se pokazao vrhunskim domaćinom gdje su se svi osjećali vrlo ugodno.

Povratak na događanja