Instruktivni dan projekta Implementacije zavičajne nastave

Zavičajna nastava

U sklopu projekta Implementacije zavičajnosti u kurikulume srednjoškolskih ustanova Istarske Županije – Regione Istriana s ciljem jačanja profesionalnih kompetencija profesora održan je Instruktivni dan za profesore srednjih škola, sve koji su u ovoj školskoj godini uključeni u projekt Zavičajne nastave. Instruktivni dan održan je u Humu 28. listopada 2022. godine.  Cijeli skup pozdravio je i pročelnik Ureda za kulturu i zavičajnost Istarske županije- Regione Istriana pročelnik Vladimir Torbica koji se podijelio sa sudionicima sve informacije vezane uz realizaciju ovogodišnjeg zavičajnog projekta. Također, dobili smo od pročelnika V. Torbice na poklon i knjigu Istarski kašteli.

Kako ovu godinu tematski vezujemo uz Istarske kaštele i sama tematska predavanja bila su vezana uz Istarske kaštele.  Predavanje pod nazivom „Srednjovjekovlje Istre i kulturno – povijesna baština istarskih kaštela“ održao je dr. sc. Josip Banić. Zatim je rezultate evaluacije 5. festivala zavičajnosti u Poreču  predstavila predsjednica radne skupine za zavičajnu nastavu Istarske županije Dijana Muškardin, a nakon toga je održala i predavanje te prikazala primjer istraživačko- terenske nastave pod nazivom „ Tom malom gradiću u pohode dođi, na kamenu tvrdu toplina vri..., Hum. 

Nakon izlaganja uslijedio vođeni obilazak Museum of Aura Hum. Sama postav muzeja  postavljen je u 11  tematskih prostorija (stara apoteka, škola, pošta, trgovina, destilerija, postolar, stolar, krojač, mlin, freskoslikarska radionica i glagoljaška prostorija) te se kroz više od  1500 eksponata prikazuje i educira o svakodnevnom životu istarskog čovjeka, s naglaskom na njegovu tradiciju, kulturu, običaje i način života. 

Fotografija i tekst: Dijana Muškardin


Dokumenti vezani uz novost
Evaluacija 5. festivala zavičajnosti, Poreč svibanj, 2022.
Prezentacija - Istarski kašteli


Povratak na novosti