Putujući našom Istrom svaki dan, promatrajući krajolik: predivno more i njegovo plavetnilo, prekrasne boje šuma, livada, parkova, naših gradova i mjesta osjećam veliku povezanost i ljubav, divljenje prema rodnom kraju.

Voljeti svoj kraj, svoj grad, svoje mjesto, svoje selo krasan je osjećaj!

Zbog toga smo svi željeli da vi, sa svojim roditeljima, nonićima i odgajateljima uživate u ljepoti Istre i da vas taj osjećaj zadovoljstva prati u vašem svakodnevnom životu. Naša Istra je velikodušna i bogata!

Priroda, zaštićena područja park šuma diljem cijele Istre, naše predivno more, naše špilje i Učka koja bdije nad cijelom Istrom i svim skrivenim ljepotama, ali i onim ponosnim i vidljivim spomenicima kulture koji pričaju priče o njezinoj prošlosti u kojoj uživamo svi , dio su naših života.

Zavičajna nastava je važan projekt kojeg smo započeli s najmlađima, s vama draga djeco. Zašto? Jer ste vi, naši najmlađi građani, naša budućnost. Vi ćete biti ti koji će nastaviti prenositi vrijednosti tradicije, kulture, običaja. Voljeli bi da sačuvate štorije vaših nonića, da upoznate svaki djelić naše drage Istre, da poštujete i sačuvate ljepote naše prirode, vrijednosti naše kulture, da svima prenesete čaroliju istarskog suživota i zajedništva.

Zato ste nam jako važni, i zato ćete na suvremen način, preko ove web stranice moći vidjeti što vaši prijatelji rade i uče u drugim dijelovima Istre. Moći ćete saznati koje su posebnosti svakog pa i najmanjeg mjesta u Istri.

Želimo da prihvatite otvorenih ruku ljubav i bogatstvo koje vam vaš zavičaj, vaša Istra daruje svakodnevno: šapat šume, žubor potoka i rijeka, pjesmu našeg mora, zvižduk bure, topli zagrljaj sunca.

Pogledajte kroz vaš prozor i vidjet ćete vašu Istru. Vidjet ćete Istru očima djeteta. Uživajte i rastite sretni u zagrljaju vašeg zavičaja.

Vaš župan,
Valter Flego