Gastronomska baština kao Muzej okusa - Strukovna škola Eugena Kumičića Rovinj

Zavičajni projekt zasvitli, zasvitli moja lanterna - Tehnička škola Pula

Božićni koncert - Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova (14.12.2022.)

Na Božićnom koncertu škole, održanom 14. 12. 2022. u INK u Puli, nastupila je i vokalna skupina zavičajne nastave. Nastupili su pod točkom 10 s opisom pjesme koja je prigodno birana za božićni koncert.

Rudarski sretno!

Jedna od aktivnosti je i izrada ovog video uratka. U njemu su korišteni svi materijali proizašli iz aktivnosti realiziranih tijekom projekta.

Montaža i obrada – Dijana Muškardin
Glazbena podloga: L'immensità - Don Backy Instrumental

Nalazišta amfora na istočnoj obali Istre

Nalazišta amfora na istočnoj obali Istre" županijski istraživački projekt u koji su uključeni učenici Srednje škole Mate Blažine Labin. Cilj je projekta povezati međupredmetno na temu amfora, maslinovog ulja i vina učenike različitih razrednih odjela i smjerova. Jedna od aktivnosti je i izrada video uratka. Video prati aktivnosti koje su učenici tijekom godine realizirali.

Autorski tim čine učenice 2.f razreda (šk. g. 2016./2017.)
Montaža i obrada: Anamaria Šumberac
Kamera:  Viktoria Mikuljan i Emma Matošević
Glazbena podloga: Livio Morosin i  diskografska kuća Croatia Records

>> LINK IZ MEDIJA <<

Trda žminjska grota - Osnovna škola Vladimira Gortana Žminj

Naslov ovogodišnjeg projekta koji se je odrađivao interdisciplinarno i u različitim korelacijama je "Trda žminjska grota". Napravljen je filmski uradak i tiskana knjiga te pregršt kreativnih eksponata i kreacija. Izložbenom temom prezentirat će školu na četvrtom Festivalu zavičajnosti u Umagu, u petak, 17. svibnja. Učenici su proučavali najstariji žminjski kamenolom i njegove produkte po Žminjštini.

>> LINK IZ MEDIJA <<

Nebo iznad Vrsara - Osnovna škola Vladimira Nazora Vrsar

Projekt se sastojao od istraživanja nebeskih tijela na nebu iznad Vrsara pomoću teleskopa, te markiranja određenih zvijezda i sazviježđa, kako bi se upoznali sa načinom rada i života ljudi Vučedolske kulture, koja je djelovala i na našem području.

Radeći marljivo cijele godine, učenici su skupili dovoljno materijala, koji je zatim na festivalu i predstavljen. Čestitke svim učenicima, a naročito Pii Kovačić, Luki Šopu, Mariji Hakač, Vitu Degrassiju, Matiji Gluhiću, Ivi Popović, Diti Šegon, Leu Krištu te Karlu Kazalcu, koji su projekt izveli pod mentorstvom učitelja povijesti, Nikole Vukelića. S radošću iščekujemo još kreativnih radova. 

>> LINK IZ MEDIJA <<